Zimske razprodaje 2020 – 5 trikov za najboljše nakupe


Zimske razprodaje 2020 so že v polnem razmahu. Ljudje odhajajo v trgovine z oblačili na lovu za popusti, ki jim bodo pomagali popolniti garderobo. A nakupovati je treba z glavo, sicer se lahko zgodi, da bomo iz trgovine prišli s prazno denarnico in polnimi vrečami oblačil, za katere bomo konec koncev ugotovili, da bi bilo bolje, če jih ne bi kupili.

Namen zimskih in drugih razprodaj ni, da trgovci svojim strankam omogočijo, da artikle, ki so jih imeli ogledane že prej, kupijo po znižani ceni. Cilj vsakega dejanja, ki se ga poslužujejo trgovine, je maksimizacija dobička oziroma najti način, kako stranke »olajšati« za čim več njihovega trdo prisluženega denarja. Ker razprodaje pritegnejo večje število kupcev, ki kupujejo tudi druge artikle, ki niso znižane, so odličen način za maksimizacijo dobička in trgovci z njimi prej ogromno pridobijo kot karkoli izgubijo. Naj tudi za vas zimske razprodaje 2020 ne bodo čas, ko boste kupili na kupe novih oblačil, ki bodo potem žalostno obležala v omari. Zaradi takšnih in drugačnih razlogov se lahko zgodi, da boste z razprodaj prinesli kak zgrešen nakup.

Zimske razprodaje

Za vas smo pripravili pet nasvetov, da boste kar najbolje izkoristili zimske razprodaje 2020.

  1. Kupujte klasiko.

Ker so razprodaje za trgovce način, da iz trgovin hitro spravijo oblačila iz pretekle kolekcije, se bo tudi na letošnjih zimskih razprodajah najbrž znašlo ogromno »modnih krikov«. Pustite jih na policah. To so oblačila, ki so bila moderna letos, prihodnje leto pa bo modni hit že nekaj popolnoma drugega. Osredotočite se na klasične kose, ki jih boste lahko nosili iz leta v leto, pa ne bodo postali zastareli. Izbirajte nevtralne barve in klasične kroje, ki v vsakem primeru delujejo bolj elegantno in bolj odraslo kot oblačila po zadnji modi. Poleg tega pa boste s tem, da se boste na zimske razprodaje 2020 odpravili po bolj klasične kose, ki bodo moderni več sezon, prihranili tudi na dolgi rok.

  1. Kupite kose, ki jih lahko kombinirate med seboj.

Zelena majica, rdeče hlače, modri čevlji, rumena ruta. Vse super barve, a kaj, ko jih ne morete nositi vseh naenkrat. Še enkrat poudarjamo, ne nasedajte modnim krikom in omaro raje zapolnite s kosi, ki jih boste lahko kombinirali enega z drugim. Tako ne bo treba, da vas skrbi, kaj boste oblekli za v službo ali za kakšno posebno priložnost, ampak boste lahko pet minut pred odhodom z omare potegnili hlače in zgornji del in zaključili s stiliranjem.

  1. Izberite kakovost.

Zgoraj smo že omenili, da na razprodajah posegajte raje po kosih, ki jih boste lahko nosili iz leta v leto. Predpogoj za to je poleg klasičnega videza tudi kvaliteta. Danes je večina oblačil žal narejena po principu hitre mode, ki jo nosimo le nekaj tednov ali mesecev, nato pa je že tako poškodovana in obrabljena, da ni več za drugam, kot za v smeti. Ne nasedajte temu brezglavemu potrošništvu. Preden oblačilo odnesete iz trgovine, preglejte, ali so šivi močni, ali se gumbi dobro držijo in, ali ni morda kje material tako tanek, da se bo kmalu strgal. Podpiramo, da kdaj primete v roko šivanko in sukanec in popravite manjšo napako na oblačilu, vendar, če je to že narejeno na hitro iz nekakovostnih materialov, ga boste več šivali kot nosili. Zato že takoj izberite najvišjo kakovost, kar si jo boste spričo nižjih cen lahko privoščili.

zimske razprodaje 2020

  1. Pomerite, kar kupujete.

Vam je kaj poznan sledeč scenarij? V trgovini si naberete kup oblačil, za katere vas zanima, kako vam pristojijo. Odpravite se proti garderobam in, ko se jim približate, vam oči skoraj padejo ven: vrste se vijejo kot kače in jasno je, da še ne boste kmalu na vrsti. Pogledate kose, ki jih imate, se še enkrat ozrete po vrsti, nato pa zamahnete z roko, češ, poznam svoje telo in vem, kaj mi je prav in kaj ne, in odhitite na blagajno. To je ena pogostejših napak, ki jo pri nakupovanju (in zimske razprodaje 2020 ne bodo nobena izjema) delajo kupci. Ko pridete domov, pa ugotovite, da oblačilo, v katerega ste bili prej tako prepričani, poudari vse napačne dele in skrije vaše najljubše, poleg tega pa tam žuli, drugod zateguje … Če ne želite nositi oblačil, ki vam niso prav ali so vam neudobna, za zimske razprodaje 2020 vzemite pamet v roke in se brez izgovorov »parkirajte« v vrsto za pomerjanje. Ker pa je svetloba v kabinah čisto drugačna kot dnevna, se, preden z oblačil odstranite etikete, doma v njih še enkrat postavite pred ogledalo.

  1. Preglejte, ali so na oblačilih madeži

Na zimske razprodaje 2020 se bo najbrž poleg vas odpravilo še ogromno ljudi, ki bodo preizkušali oblačila. Zna se zgoditi, da bo na njih zato ostal kak madež. Še posebej madeže ličil je izredno težko odstraniti, zato dobro preglejte vse artikle, ki jih želite kupiti in naj tisti z madeži raje ostanejo na polici ali na obešalniku.

Verjamemo, da se po branju tega članka čutite pripravljene in dovolj izobražene, da bodo zimske razprodaje minile v znamenju nakupovanja kosov, ki so vam resnično všeč, ki vam pristajajo in ki bodo z vami še mnogo sezon.

Sorodni prispevki