Razprodaje ali kako se z glavo odpraviti po nakupih


Zagotovo se je že prav vsakemu izmed nas zgodilo, da je med pohajkovanjem po trgovini s čevlji, oblačili ali športno opremo zagledal popoln kos, ki bi odlično dopolnil obstoječo domačo garderobo. Polni navdušenja smo se približali tisti pisani srajci, usnjeni torbici ali ekstravagantnim salonarjem, ob pogledu na ceno pa je nasmešek na obrazu hitro zbledel in razočarano smo se odpravili iz trgovine. A na videz nedosegljivi izdelki postanejo veliko bolj dostopni in prijazni do denarnice v času vsakoletnih razprodaj. Razprodaje v Sloveniji so urejene tako, da termine popustov oz. znižanj in njihovo višino vsak trgovec določa sam, pri čemer lahko znižanja trajajo največ 60 dni. V tem roku pa imate zagotovo dovolj časa, da se odpravite po modni kos, ki ga že dalj časa občudujete, in ga v času, ko trajajo razprodaje, dobite po občutno znižani ceni.

razprodaje

Razprodaje so priložnost za prihranek

Prodajalne navadno razprodaje prilagodijo zalogam in zanimanju kupcev in če se nanje dobro pripravite, lahko za malo denarja dobite veliko lepih, kvalitetnih in modnih oblačil, obutve, nakita in še česa. Pomembno je dolgoročno načrtovanje, zato že pred začetkom razprodaj preglejte svojo garderobo in premislite in o tem, kaj potrebujete in kako bi jo lahko osvežili. Pozorni bodite na cene izdelkov, spremljajte njihovo gibanje, saj boste tako dobili občutek, ali je določena stvar v času razprodaj resnično tako ugodna, kot vam to zatrjujejo trgovci. Že pred odhodom na razprodaje natančno določite tudi mejo, koliko denarja boste porabili na razprodajah. S tem se boste izognili impulzivnemu nakupovanju modnih kosov, za katere se bo na koncu najverjetneje izkazalo, da jih sploh ne potrebujete, a vas je morda premamila višina obljubljenega popusta. Nikar ne kupujte izdelkov samo zato, ker imajo nizko ceno.

Nasveti za nakup oblačil na razprodajah

Še zmeraj se velika večina ljudi na razprodaje odpravi po nakup oblačil. Da boste iz razprodaj potegnili kar največ, svoj denar investirajte v klasične kose, ki so brezčasni in ne gredo nikoli iz mode. V večini primerov so ti kosi med dražjimi, v času razprodaj pa lahko pri njihovem nakupu prihranite celo do 50 % ali še več. Zato preglejte tudi ponudbo blagovnih znamk iz višjega cenovnega razreda, saj se vam bo nakup obrestoval še dolgo časa.

Kupujte izključno kose, ki ustrezajo vaši trenutni velikosti oz. konfekcijski številki. Naj vas ne zavedejo misli o tem, kako boste nek kos nosili, ko izgubite kilogram ali dva, temveč kupite velikost, ki jo lahko nosite takoj. Razprodaje po navadi postrežejo tudi z gnečo pred kabinami za pomerjanje, a to naj vas ne odvrne od tega, da bi pred nakupom pomerili izbrane kose oblačil, saj lahko že samo s tem privarčujete veliko denarja. Pozorni bodite tudi na morebitne poškodbe oblačil ali madeže, saj jih v večini primerov ne boste mogli odstraniti, ker gre pogosto za trdovratne ostanke ličil.

Svojo pozornost usmerite v nakup oblačil, ki jih lahko kombinirate na več različnih načinov in v več letnih časih. Tako se vam bo nakup v času razprodaje kar najbolje obrestoval, izognite pa se kupovanju oblačil, ki so v modi le kratek čas. Prav tako naj vas ne premamijo znižane cene oblačil visoke mode, saj bodo ta iz mode še preden boste prišli domov. Pozanimajte se, ali je možno kupljen izdelek vrniti, saj velja zakon, da trgovec ni dolžan sprejeti vračila izdelka, kupljenega na razprodajah, če je izdelek v brezhibnem stanju.

Razprodaje so odlična priložnost, da si privoščite modni kos, ki ste si ga že dolgo želeli. Ob premišljenem nakupovanju ste lahko prepričani, da boste z izbranimi izdelki več kot zadovoljni, pa tudi prihranek bo zadovoljiv. Ne nasedajte le višini popusta, temveč se pred nakupom dobro prepričajte o kakovosti izdelka, da vam bo ta služil več sezon.

Sorodni prispevki