Razprodaje 2021 – 5 razlogov, zakaj se vam jih splača obiskati


Dobro smo že zakorakali v leto 2021 in začel se je približevati čas razprodaj. Razprodaje 2021 so sinonim za obdobje, v katerem skoraj vse trgovine s tekstilom in obutvijo svojim kupcem ponujajo po bistveno nižjih cenah. Glede na to, da smo v zadnjem času priča visokim znižanjem tudi tekom leta, marsikdo ne vidi več smisla v tem, da bi z nakupom oblačil počakal do razprodaj. Če ste tudi vi med tistimi, ki dvomite v smiselnost razprodaj, si preberite 5 razlogov, zakaj se vam splača obiskati razprodaje 2021.

Razprodaje 2020

  1. Visoki popusti, nizke cene

Glavni razlog, zakaj obiskati razprodaje 2021 so zagotovo visoki popusti, s katerimi boste pri nakupih oblačil veliko privarčevali. Res je, da ste marsikaterega popusta v različnih trgovinah deležni tudi tekom leta, vendar po navadi ti popusti niso tako visoki, oziroma ne zajemajo večine oblačil v trgovini. Njihov glavni namen je namreč to, da z vabljivimi številkami kupca zvabijo v trgovino, v kateri ni znižanih toliko oblačil, kot bi si jih kupec želel.

Z sezonskimi razprodajami pa se želijo trgovine znebiti oblačil in obutve, ki jih niso prodali tekom sezone. Potrebujejo namreč  prostor za oblačila za novo sezono. Na razprodajah zato trgovine večinoma ponujajo višje popuste, v katere so zajeta vsa oblačila iz pretekle sezone. V splošnem zato velja, da na razprodajah lahko z enim nakupom privarčujete veliko več, kot če med letom lovite izbrane popuste v posameznih trgovinah.

  1. Manj gneče

Verjetno veste, da razprodaje 2021 niso stvar enega dne. Zimske in poletne razprodaje namreč trajajo približno 14 dni, lahko pa tudi do 60 dni. Izvedbo tako imenovanih sezonskih razprodaj namreč zapoveduje Zakon o varstvu potrošnikov. Sezonske razprodaje tako ne smejo trajati več kot 60 dni, začeti pa se ne smejo pred drugim delovnim ponedeljkom v mesecu (zimske v mesecu januarju, poletne v mesecu juliju).

Ker razprodaje trajajo daljše časovno obdobje se s tem zmanjša možnost gneče in brezglavega nakupovanja. Kadar se določena trgovina odloči za visok enodnevni popust, se vanjo kar tre ljudi, posledica česar je gneča in impulzivni nakupi, s katerimi ne boste zadovoljni.

Razprodaje 2021 pa vam ponujajo priložnost da se v miru sprehodite skozi različne trgovine in znižana oblačila kupite po zelo nizki ceni. Tako boste zadovoljni z nakupom vi in vaša denarnica.

  1. Konkurenčnost zbija cene in omogoča primerjave

Dobra stran razprodaj je tudi to, da hkrati potekajo v skoraj vseh trgovinah. Tako si lahko pogledate ponudbo podobnih oblačil ali čevljev v različnih trgovinah in se na koncu odločite, v kateri trgovini boste opravili del svojega nakupa.

Možnosti primerjave pa se zavedajo tudi trgovine, posledica česar je to, da vse trgovine nižajo svoje cene in ponujajo večje popuste, saj si nobena ne želi biti dražja kot konkurenca. Vsaka si namreč želi, da bi prodala več kot konkurenca.

  1. Preskrbljeni za vse sezone

Če se odločite za nakupovanje na razprodajah, boste lahko z znižanimi oblačili preskrbljeni za različne letne časa. Zimske razprodaje namreč pokrivajo jesenski in zimski čas, poletne pa pomlad in poletje.

Slaba stran razprodaj pa je ta, da se začnejo šele ob koncu sezone, kar pomeni, da oblačil v tistem letu ne boste mogli več dolgo nositi. Toda če kupujete premišljeno, so razprodaje 2021 odlična priložnost, da si naredite zalogo oblačil za prihodnje leto.

Pred razprodajami dobro preglejte, kaj vse se skriva v vaši omari in iz nje odstranite oblačila, ki jih ne želite več nositi, ker vam niso več všeč, so vam premajhna … Nato napišite seznam oblačil, ki jih  boste potrebovali naslednje leto v isti sezoni. S tem seznamom se odpravite na sezonske razprodaje in si naredite zalogo oblačil za prihodnje leto. Tako vam naslednje leto ne bo potrebno tekom sezone kupovati oblačil po rednih cenah, saj ste si že prej zagotovili znižane kose.

Razprodaje 2021

  1. Dodatne ugodnosti za kupce

Veliko trgovin pa se odloči, da bodo v času razprodaj svojim kupcem ponudile še dodatne ugodnosti. Razprodaje 2021 zato izkoristite za prejemanje še višjih popustov, sodelovanje v kakšni nagradni igri, včlanitev v klub ugodnosti, ki vam bo občutek razprodaj podaljšal za celo leto …

Če se odločite, da boste koristili še dodatne ugodnosti, bo vaš prihranek ob nakupu večji, hkrati pa boste obveščeni tudi o različnih medsezonskih popustih.

Naj bodo razprodaje 2021 priložnost za premišljen nakup in ne brezglavo praznenje denarnice

Razprodaje pa marsikomu predstavljajo tudi past, da zapravi več, kakor je nameraval, saj je zaradi mamljivih cen kupil veliko več oblačil, kot jih potrebuje. Da se to ne zgodi tudi vam, se na razprodaje odpravite preudarno, s prej napisanim seznamom in omejitvijo največ koliko oblačil izven seznama si lahko privoščite. Polna omara impulzivnih nakupov in prazna denarnica verjetno nikogar ne spravita v dobro voljo.

Razprodaje 2021 so pred vrati. Zimske so že bolj pri koncu, poletne se začnejo čez nekaj mesecev. Razprodaje so odlična priložnost za nakup kakovostnih oblačil po nizkih cenah, zato jih morate izkoristiti. Med nakupovanjem pa se vseeno držite načela, da morate kupovati preudarno in denarnici prijazno.

Sorodni prispevki