Poletne razprodaje 2021 – kako se pripravimo nanje?


Poletne razprodaje 2021 predstavljajo sanje marsikatere ženske pa tudi moškega, saj predstavljajo čas, ko si lahko za manj denarja privoščite več. Zaradi visokih znižanj oblačil marsikdo na poletnih razprodajah zapravi veliko več, kakor bi si njegova denarnica lahko privoščila. Da se vam na letošnjih razprodajah to ne bo zgodilo, si preberite nekaj nasvetov, kako privarčevati denar in hkrati investirati v oblačila, ki si jih želite privoščiti.

poletne razprodaje

 

  1. Naredite čistko omare

Poletne razprodaje 2021 v vašo omaro po navadi ne prinesejo le novih, lepših in modnih kosov oblačil, temveč pogosto povzročijo njeno prenatrpanost in nepreglednost zaradi množice novih kosov. Preden se odpravite na lov za znižanimi oblačili, najprej dobro preglejte svojo garderobno omaro. Iz nje zložite čisto vsa oblačila, ki jih imate, in jih postopoma zlagajte nazaj. Pri tem bodite pozorni, da v omaro ne vračate kosov, ki so vam premajhni, ki so strgani ali kako drugače poškodovani do te mere, da niso primerni za nošenje, in tistih kosov, ki jih v zadnjih dveh letih niste oblekli niti enkrat. Ta oblačila v vaši omari delajo le gnečo. Priporočamo vam, da jih podarite, prodate ali odvržete v za to namenjen zabojnik.

Tako bo vaša omara znova zadihala, vi pa boste dobili odličen pregled nad tem, katera oblačila imate in česa vam manjka.

  1. Kaj res nujno potrebujete?

Drugi korak pri pripravi na poletne razprodaje 2021 je izdelava seznama oblačil, ki jih morate nujno kupiti. Glavna past zapravljanja na razprodajah je namreč ta, da na njih kupujete vse, kar mislite, da rabite, ko pridete domov, pa ugotovite, da tega ne potrebujete in da verjetno tega ne boste nikoli oblekli.

Torej, po pregledu omare si napišite, katera oblačila res nujno potrebujete in jih morate kupiti. Po navadi so to tisti kosi oblačil, ki jih nosimo vsakodnevno ali tedensko. Skoraj zmeraj nam manjka nogavic, spodnjega perila, kavbojk …

Ko se boste odpravili na razprodaje, bodite pozorni, da najprej kupite tista oblačila, ki jih vaša omara res potrebuje. Ta oblačila bi morali tako ali tako kupiti, ne glede na to, ali jih boste kupili na razprodajah ali ne. Toda če z nakupom počakate do razprodaj, boste prihranili nekaj denarja, ki ga boste lahko porabili za nakup kakšnega kosa oblačila, ki si ga že dlje časa želite privoščiti.

razprodaje

 

  1. Ali imate dovolj tako imenovanih »klasičnih kosov«?

Pri oblikovanju seznama za poletne razprodaje 2021 vanj vključite tudi klasične kose oblačil, ki vam jih primanjkuje oziroma zanje mislite, da bi jih potrebovali. Klasični kosi oblačil so tista oblačila, ki so zelo hvaležna za kombiniranje in s pomočjo katerih pred nobeno priložnostjo ne boste žalostno stali pred omaro, razmišljujoč, kaj obleči. Klasični kosi oblačil so odvisni od vašega sloga oblačenja. Večinoma pa v to skupino spada par kavbojk, elegantne črne hlače, suknjič ali blazer, enobarvne kratke majice, športna jopica, elegantno črno krilo oziroma obleka …

Ker so klasični kosi oblačil praktično večni, je dobro, da so kvalitetni. Zato so poletne razprodaje 2021 odlična priložnost, da investirate v njihov nakup, hkrati pa zaradi znižanj veliko prihranite.

  1. Dovolite si eksperimentirati

Poletne razprodaje 2021 pa so odlična priložnost tudi za to, da si privoščite tudi kakšen drznejši kos, ki ne spada ravno v vašo cono udobja. Če med nakupovanjem zagledate kakšen kos, ki vam je res všeč, niste pa prepričani, da bi ga res nosili, ga kupite, ko se bodo začele poletne razprodaje, ko ga boste kupili po znižani ceni. Če vam bo kos všeč za nošenje, boste z nakupom zelo zadovoljni, saj ste prihranili, če pa boste ugotovili, da vam ta kos res ne pristaja in se v njem ne počutite dobro, pa vas ne bo tako bolelo, da ste ga kupili, saj zanj niste odšteli prevelike vsote denarja.

  1. Vzemite si čas

Glavni razlog, da mnogim ljudem poletne razprodaje predstavljajo asociacijo na brezglavo nakupovanje, je hitenje pri nakupovanju, posledica česa je kup oblačil, za katere ste kljub razprodajam zapravili veliko denarja. Ključnega pomena je torej, da si za nakupovanje na razprodajah vzamete čas. Sprehodite se skozi več trgovin, pomerite veliko oblačil in si v glavi naredite primerjave, kaj se vam kje najbolj splača kupiti.

 

 

  1. Investirajte v kakovostna oblačila

Poletne razprodaje nam ponujajo odlično priložnost za prihranek pri nakupu kakovostnejših oblačil, po katerih med letom pogosto ne posežemo, saj nas odbije njihova cena. Na razprodajah so pogosto močno znižana, zaradi česar se njihova cena približa ceni manj kakovostnim oblačilom nižjega cenovnega ranga. Še posebej je to pametno upoštevati pri nakupu oblačil, za katera vemo, da jih bomo pogosto nosili.

Čeprav marsikdo ob omembi razprodaj le zavije z očmi, poletne razprodaje ob preudarnem nakupu predstavljajo odlično priložnost za velik prihranek. Določena oblačila tako ali tako moramo kupiti. Zakaj bi torej zanje odšteli več, če jih na razprodajah lahko kupimo za bistveno manj denarja? Pomembno je le, da kupujemo z glavo in ne le z očmi in uspeh bo zagotovljen.

Sorodni prispevki