Kdaj se začnejo zimske razprodaje 2020


kdaj se začnejo zimske razprodaje 2020

Čas se hitro vrti naprej in marsikdo že nestrpno pričakuje zimske razprodaje 2020.

Ali vse trgovine začnejo z razprodajami na isti dan?

V zadnjem času pogosto prihaja do zmede, da nihče ne ve več točno, kdaj se začnejo in končajo zimske razprodaje. Glavni razlog za to je razveljavitev zakona, ki je vse do leta 2016 določal točen datum začetka in konca zimskih ter tudi poletnih razprodaj. Zdaj to že nekaj časa več ne velja, za to si vsaka trgovina, oziroma trgovski center sam določa točen termin zimskih razprodaj. Pri večini trgovskih centrov velja, da se bodo zimske razprodaje 2020 začele v prvi polovici januarja 2021 in bodo trajale od treh tednov do enega meseca

Kaj pa Zakon o varovanju potrošnikov?

Čeprav trgovin zakon ne obvezuje več glede točnega datume razprodaj, pa morajo še vedno zagotoviti določene standarde, za katere je dobro, da vemo tudi potrošniki, saj nam to lahko pomaga pri morebitnih reklamacijah.

Trgovec mora na razprodajah jasno označiti znižane izdelke ter višino njihovega znižanja. Izdelki, ki so znižani, so morali biti že prej na voljo v trgovini po redni ceni. V primeru, da je izdelek znižan zaradi napake, mora trgovec to tudi jasno označiti. Izdelkov, kupljenih na razprodajah, pa trgovci niso dolžni zamenjati. V primeru, da ste kupili premajhno številko, boste torej odvisni od dobre volje trgovca, ali vam bo dovolil zamenjavo izdelka ali ne.

Kaj se vam splača kupiti na zimskih razprodajah 2020?

Zavedajte se, da so zimske razprodaje 2020 odlična priložnost za nakup izdelkov, ki ste si jih že dolgo časa želeli, a si jih niste mogli privoščiti. Veliko trgovin namreč med razprodajami ponuja visoka znižanja tudi do 70 %, kar za vas pomeni zelo velik prihranek. Zato zimske razprodaje 2020 izkoristite za nakup znižanih kakovostnih izdelkov, ki v redni prodaji stanejo nekoliko več.

Priporočamo vam tudi, da si pred nakupom izdelek dobro ogledate in ga tudi pomerite na sebi. Nikar ne kupujte premajhnih številk v upanju, da boste do naslednje zime shujšali, ali pa rahlo poškodovanih izdelkov, če nimate ravno šiviljskih sposobnosti. Premajhna in strgana oblačila bodo naslednjo zimo najverjetneje čakala v omari in vas opominjala, da na naslednjih razprodajah denar porabite za oblačila, ki jih boste nosili še kje drugje kot doma.

Zimske razprodaje 2020 se bodo odvile v prvi polovici januarja 2021. Do takrat imate odlično priložnost, da pregledate svojo omaro in sestavite nakupovalni listek, ki vas bo vodil do velikih prihrankov, uspešnega nakupa in zadovoljnega nasmeha na obrazu.

Sorodni prispevki