Kdaj je črni petek 2023 in kako se nanj pripravimo?


Črni petek ni vsako leto na isti dan. Pride na petek po zahvalnem dnevu, zato se spreminja glede na to, kdaj je zahvalni dan. Zahvalni dan je vedno četrti četrtek v novembru. Na vprašanje kdaj je črni petek 2022 je odgovor, da je 25. novembra. Tega, kdaj je črni petek 2022, se zavedajo seveda tudi številni trgovci, ki svoje oglase objavijo prej, tako da lahko kupci načrtujejo vnaprej. Nekatere trgovine ponujajo tudi razprodaje v četrtek zvečer pred črnim petkom. Čeprav se datum črnega petka vsako leto spreminja, lahko kupci na
splošno računajo, da bo dan po zahvalnem dnevu.

Kako se pripravimo na nakupe, če vemo, kdaj je črni petek 2022?

Črni petek je eden najbolj priljubljenih nakupovalnih dni v letu in to z razlogom. Številni trgovci na drobno ponujajo velike popuste na najrazličnejše izdelke, zato je to odličen čas za nakup prazničnih daril. Vendar je lahko nakupovanje zaradi velikega števila ponudb tudi nekoliko kaotično. Tukaj je nekaj nasvetov, ki vam bodo pomagali čim bolje izkoristiti nakupovanje na črni petek.

Vnaprej načrtujte svoj proračun. Določite, koliko lahko realno porabite za nakupe na črni petek in se tega zneska držite. Upoštevajte, da so akcijske ponudbe lahko mamljive, vendar niso vedno vredne dodatnega denarja. Naredite seznam stvari, ki jih potrebujete ali želite kupiti. Tako boste med nakupovanjem ostali osredotočeni in se izognili impulzivnim nakupom. Kupci, ki vedo, kdaj je črni petek 2022, raziskovanje opravijo vnaprej. Primerjajte cene na spletu, da boste vedeli, koliko boste plačali za izdelke s seznama. Tako boste vedeli, ali je ponudba res ugodna, ko jo boste videli na črni petek. Strateško se odločite, kje boste nakupovali. Vse trgovine ne ponujajo enake ponudbe na črni petek, zato se splača vnaprej raziskati.

Nekatere trgovine ponujajo ugodnejše ponudbe za določene izdelke, zato ustrezno načrtujte svojo nakupe. Mnogi kupci, ki se zavedajo kdaj je črni petek 2022, začnejo nakupovati na črni petek zgodaj zjutraj, da ne zmanjka izdelkov v akciji. Ne pozabite, da na črni petek vsi skušajo najti najboljše ponudbe, zato je lahko za izdelke, ki jih želite kupiti, velika konkurenca. Bodite potrpežljivi in si vzemite čas za iskanje najboljših ponudb. Črni petek je lahko zelo hektičen, zato je pomembno, da ostanete mirni in se izognete razburjenju. Če čutite, da vas vse bolj preveva, si vzemite odmor in se vrnite pozneje. Uživajte v nakupovanju na črni petek! Čeprav je lahko zelo naporno, je črni petek lahko zelo zabaven. Sedaj, ko veste kdaj je črni petek 2022, v miru uživajte v pričakovanju in ne pozabite izkoristiti ugodnih ponudb!

black friday popusti

Ali črni petek traja cel vikend?

Črni petek je neuradni začetek praznične nakupovalne sezone, zato je eden najbolj živahnih nakupovalnih dni v letu. Številni trgovci na drobno ponujajo velike popuste na izdelke v trgovinah in na spletu, zato je to vabljiv čas za nakup daril za bližnje (ali zase!). Toda kako dolgo trajajo te ponudbe? Je to le enodnevni dogodek ali črni petek traja že ves konec tedna? Odgovor je, da je odvisno od trgovcev. Medtem ko nekateri trgovci na drobno le v petek ponujajo ugodne ponudbe, so številni drugi razprodaje razširili čez vikend in celo na kibernetski ponedeljek. To pomeni, da si lahko vzamete čas za nakupovanje in še vedno prihranite veliko denarja za želene izdelke. Seveda se z daljšimi razprodajami povečuje tudi konkurenca. To pomeni, da če vidite nekaj, kar želite, je najbolje, da to kupite prej kot pozneje. Dobra novica je, da boste ob sodelovanju številnih trgovcev na drobno na črni petek zagotovo našli popolno ponudbo za vse, kar iščete.

Od kje izvira ime?

Čeprav se o izvoru črnega petka še vedno razpravlja, je nekaj gotovo – postal je eden največjih nakupovalnih dni v letu. V zadnjih letih se trgovine na zahvalni dan odpirajo vedno prej, da bi prehitele konkurenco. In to z dobrim razlogom – kupci so bolj kot kdaj koli prej željni najboljših ponudb. Od kod torej črni petek? Ena od priljubljenih teorij pravi, da se je začel v Filadelfiji v petdesetih letih prejšnjega stoletja. Takrat je policija uporabljala izraz “črni petek” za opis kaotičnega dogajanja dan po zahvalnem dnevu, ko so se v mestne trgovine zgrnile horde kupcev. Po drugi teoriji naj bi se izraza “črni petek” domislili trgovci na drobno v šestdesetih letih prejšnjega stoletja, da bi opisali dan, ko so njihove trgovine končno dosegle letni dobiček – ali ko so “prišle v črno”. Ne glede na svoj izvor je črni petek postal samostojen praznik, ki se ga kupci veselijo vse leto. Ne glede na to, ali se odpravljate v gnečo v iskanju popolnega darila ali samo iščete ugodne ponudbe, uživajte v črnem petku!

Preverite ponudbe na naši spletni strani

Prazniki so tik pred vrati, kar pomeni, da je čas, da začnete razmišljati o nakupovanju na črni petek. Na našem spletnem mestu so zbrane ugodne ponudbe za številne izdelke. Ne glede na to, katere izdelke iščete, si oglejte našo razprodajo ob črnem petku.

Sorodni prispevki