Veste, kdaj črni petek 2021 sploh bo?


Potrošniki še nikoli nismo imeli toliko možnosti poceni nakupovanja, odlična priložnost za to pa bo tudi črni petek 2021. Ta nakupovalni praznik je pri nas v zadnjih letih že stalnica in prav gotovo tudi vi že komaj čakate, da prodajalci razkrijejo, kdaj črni petek 2021 sploh bo.

Vsi v glavnem že vemo, da tudi ta domislica prihaja iz ZDA in ima zanimivo zgodovino, dobro pa se je prijela tudi v drugih državah in seveda pri nas. O tem pričajo podatki, po katerih se zanimanje za črni petek 2021 globalno skokovito povečuje in če so prodajalci mamljive akcije sprva pripravili le za en dan, so se do danes nizke cene najrazličnejših produktov zavlekle na več dni in celo več tednov. Čeprav smo različnih akcijam priča skozi vse leto, tudi pri nas novembra nastane prava evforija, ko globalno gledano najraje brskamo za oblačili, elektronskimi napravami, obutvijo, kozmetiko in tudi belo tehniko.

Ste vedeli? Moški zapravijo več kot ženske in nakup prej obžalujejo

Priljubljenost črnega petka se ne zmanjšuje, po podatkih sodeč se namreč prihodki trgovcev tega dne iz leta v leto višajo. Kako tudi ne, če primerjamo prodajo na črni in navadni petek, se ta na črni petek v povprečju poveča za kar 624 odstotkov, višina popustov pa je povprečno 55-odstotna! Menite, da bo na črni petek 2021 kaj drugače? Sicer na ta dan še vedno najbolj zapravljamo prebivalci Evrope in ZDA. Američan ta dan nakupom nameni kar 515 dolarjev. In še ena zanimivost – večji zapravljivci na črni petek so moški in ne ženske! No, moški pa so tudi tisti, ki pogosteje obžalujejo svoj nakup kot ženske …

To so le nekateri od zanimivih podatkov v zvezi s tem dnem, ki se je prav lepo prijel tudi v Sloveniji. Žal pa je zadnji črni petek pri nas potekal zlasti iz domače dnevne sobe.

Bodo na letošnji črni petek trgovine spet polne?

In če tudi vas zanima, kdaj črni petek 2021 bo, naj razkrijemo, da se bo to zgodilo 26. novembra, ko lahko ponovno pričakujemo pravo nakupovalno mrzlico. Ne glede na čase, ko se priporoča socialna distanca in so mnoge prodajalne zaprte, lahko še vedno upamo, da se bo črni petek 2021 vrnil v vsem svojem sijaju. Lanski je namreč potekal izključno prek spleta, do letošnjega pa je vseeno še kar nekaj časa in verjetno si tudi vi želite dobrega starega nakupovanja v fizični obliki.

Dober nasvet: pomembna je cena, ne višina popusta

Ne glede na to, kje in kako boste nakupovali (upajmo, da ne le iz naslanjača), vam bodo prav prišli ti trije triki, ki vas bodo obvarovali brezglavega zapravljanja.

  • Na razprodaje se je treba pripraviti. Kdaj? Črni petek 2021 bo torej 26. novembra, vi pa si že prej na družabnih omrežjih ali v spletnih novičkah oglejte, kaj je tisto, kar bi res potrebovali. Na ta način lahko odličen popust ujamete celo prej kot prav na črni petek 2021.
  • Ta nasvet vam bo prišel prav skozi vse leto. Pomembna je cena, ne višina popusta! Ker že veste, kaj točno bi želeli na ta dan kupiti, primerjajte cene pri različnih ponudnikih v dnevih in tednih ali celo mesecih prej.
  • Najboljše ponudbe so razprodane najhitreje. Zato ne čakajte predolgo in svoj nakup opravite čim prej. Če se fizične trgovine odprejo šele ob določeni uri zjutraj, se lahko spletne veliko prej. Kdaj – črni petek 2021 se na spletu lahko začne že takoj po polnoči.

Črni petek 2021 izkoristite kar najbolje – tako, da boste zase izbrali tisto, kar potrebujete ali si morda že dolgo želite, hkrati pa si lahko na ta način priskrbite vse potrebno za priljubljeno decembrsko obdarovanje.

Če veste, da nekaj potrebujete, pa za to ne bi radi odšteli veliko denarja, je obdobje popustov oziroma črni petek 2021 res dobra priložnost. Je pa seveda treba tudi tovrstne nakupe dobro načrtovati, da se ne znajdete v pasti brezglavega trošenja, po katerem vas bo nehote bolela glava.

Sorodni prispevki