Črni petek 2020 – preverite popuste v različnih trgovinah!


Črni petek je zadnjih nekaj let tudi v Sloveniji sinonim za začetek potrošniške mrzlice in napoved za nakupovanje decembrskih prazničnih božičnih in novoletnih daril. Izhaja iz Amerike (black friday), črni petek 2020 pa je letos na sporedu 27. novembra. Mnogi trgovci že nekaj dni ali celo tednov prej začnejo potrošnike vabiti s svojimi popusti in ta trend je bilo v preteklem letu moč zaznati tudi v Sloveniji, saj so nekateri s popusti v okviru črnega petka začeli že v začetku novembra.

Črni petek

V preteklem letu so tako popuste ponudile številne trgovine:

  1. Trgovine z oblačili

Mnoge trgovine z oblačili so ob preteklem črnem petku kupcem ponudile od 20 do 50 ali celo več odstotkov popusta na označene artikle ali pa kar na vso ponudbo. Mreža trgovin Sportina je imela od 20 do 30 % popusta na ponudbo iz nove kolekcije, Bershka je imela 30–50 % popusta na določene izdelke ter 20 % popusta na vso obutev. Tudi Zara je nudila 40 % popusta na posamezne izdelke, C&A pa kar do 50 % popusta na izbrane označene izdelke. Podobno je pričakovati tudi za črni petek 2020, saj se trendi popustov že nekaj let gibljejo v teh okvirjih, seveda pa trgovine z oblačili navadno ponujajo raznovrstne akcije tudi, ko black friday 2020 ni na sporedu.

  1. Hervis

Hervisova ponudba na pretekli black friday je potekala pod geslom »črni teden norih popustov do 60%«. Ponujali so ekskluzivne popuste na določena športna oblačila in obutev ter športno opremo z vseh oddelkov. Gotovo bo tudi črni petek 2020 prinesel podobne popuste in tako boste lahko načrtovane nakupe izdelkov za športne aktivnosti opravili zelo ugodno. Black friday 2020 je odlična priložnost, da kupite kvalitetne produkte za športno dejavnost priznanih blagovnih znamk, zato lahko pozabite na sklepanje kompromisov med kakovostjo in ceno ter izberete najboljše produkte, ki vam bodo odlično služili več sezon.

  1. Mass

Tudi priznani trgovec s čevlji za vse priložnosti in starosti Mass je popuste na pretekli črni petek raztegnil kar na celoten teden in tako potrošnikom na voljo dal še več časa za ugodne nakupe. Ponudili so najmanj 20 % popusta na vse, brez izjeme. Tako je velika verjetnost, da bo tudi črni petek 2020 pri njih več dni trajajoča akcija, ki bo kupcem ponudila možnost »prehiteti črni petek«, kot so se izrazili v oglasnem sporočilu, ter jim omogočila ugodne nakupe obutve za ženske, moške in otroke.

  1. Big Bang

Big Bang, trgovina z elektronsko, računalniško, avdio, video in drugo opremo vsako leto na black friday ponudi precej visoke popuste. Njihovi popusti so v preteklem letu potekali pod geslom »črno gledati« oz. z drugimi besedami biti pozoren na akcije ob črnem petku. Ponujali so znižanja na izdelke iz različnih kategorij: 10 % popusta na računalniške igre, 20 % popusta na zvočne postaje JBL, 15 % popusta na miške, tipkovnice in računalniške slušalke Logitech, 25 % popusta na urejevalnike in brivnike Braun, 30 % popusta na epilatorje ter izdelke za pripravo hrane Braun in mnoge druge. Pričakovati je, da bo tudi črni petek 2020 v Big Bangu prinesel popuste na različne izdelke s področja tehnike, gospodinjstva in osebne nege, zato je priporočljivo, da spremljate tudi njihove e-novice, saj lahko že tam ujamete napovedi ponudb za black friday 2020.

  1. Harvey Norman

Tako kot mnoge trgovine tudi Harvey Norman posebej za popuste črnega petka vsako leto izda katalog z najugodnejšimi ponudbami, zato ne spreglejte tudi kataloga za črni petek 2020, kjer bodo zagotovo predstavljene najbolj mamljive akcije. V lanskem letu so za črni petek ponujali več kot 1000 izdelkov z znižanimi cenami s področja pohištva (npr. sedežne garniture, regali, spalnice), zabavne elektronike (npr. televizorji, prenosni in osebni računalniki) in izdelkov, primernih za odlično darilo v prazničnem decembru (npr. okrasne blazine, odeje, gospodinjski aparati).

Črni petek 2020 bo tukaj kot bi mignil, zato se nanj dobro pripravite, spremljajte novice trgovin, ki jih želite obiskati in prihranite maksimalno vsoto denarja. Ugodnosti, ki jih ponujajo trgovci, so iz leta v leto bolj privlačne in ne dvomite, da bi bilo kaj drugače tudi na black friday 2020. Izkoristite popuste, prihranite denar ter z darili razveselite sebe in svoje najbližje.

Sorodni prispevki