Black friday Slovenija: kako kupovati prek spleta?


Black friday Slovenija je pojem, ki je v zadnjem času na spletu precej pogosto iskan, saj gre za dogodek, ki ga mnogi težko čakajo. To je namreč nakupovalni praznik, ko prodajalci različno blago ponudijo po znižanih cenah. In če pri nas rečemo, da gre za črni petek, je to preveden izraz za black friday, akcija pa je seveda tista, ki vsakega najbolj pritegne. V članku si bomo ogledali, kako black friday Slovenija poteka tudi na daljavo oziroma prek spleta.

Spletno nakupovanje še nikoli ni bilo tako priljubljeno

Ne le priljubljeno, spletno nakupovanje je v koronačasu postalo naravnost nujno! Zato je dobro poznati nekaj pravil, ki se jih držite ob črnem petku.

  • Načrt. Kadar se podajate v spletni nakup, je dobro, da izdelek preverite pri različnih trgovcih, saj jih tako lahko med seboj primerjate in izberete ponudbo, ki vam najbolj ustreza. Prijavite se lahko na elektronske novice prodajalcev, ki jim zaupate, in ste tako že vnaprej obveščeni o črnem petku oziroma o tem, kako bo potekal black friday. Akcija pa bo seveda tista, ki vas bo prepričala v nakup.
  • Občutljivi podatki. Na spletu morate biti ves čas previdni, kako in katere osebne podatke boste delili. Če nakupujete, vedite, da je res nenavadno, kadar prodajalec od vas zahteva podatke z bančne kartice ali PIN-kodo prek elektronskega sporočila ali telefona. To so podatki, ki naj ostanejo pri vas.
  • Čas je pomemben. Kadar govorimo o black friday, akcija lahko traja kar nekaj časa. A, ne čakajte, temveč si želeni izdelek zagotovite čim prej, najbolje kmalu po polnoči, ko so vaši izdelki zagotovo še na voljo. Ker je black friday Slovenija pravi praznik, se kaj lahko zgodi, da bodo nekateri izdelki do jutra že razprodani. Ker prek spleta kupuje vse več ljudi, se na dan, kot je črni petek, prav lahko zgodi tudi, da bo določena spletna stran delovala počasneje. Tudi zato je dobro, da stvari nakupite dovolj zgodaj.
  • Košarica. Izdelke, ki jih želite kupiti, lahko v košarico položite že dan ali dva prej, na črni petek pa zgolj stisnete tipko ‘nakup’ ter opravite plačilo. Tako ne boste v naglici, temveč bo vaš nakup zlasti preudaren, saj boste imeli kar nekaj časa za razmislek tudi o tem, ali neko stvar resnično potrebujete ali pa morda niti ne. Iz košarice lahko stvari še vedno odstranite, zato res priporočamo, da jo napolnite že kakšen dan prej.
  • Plačilo. Ko je vse, kar ste želeli kupiti na black friday Slovenija, v košarici, je čas za potrditev in plačilo. Tu uporabite varnostne mehanizme, ki so vam na voljo, na primer kakšno dodatno geslo ali verifikacijo s pomočjo SMS-sporočila.
  • Reklamacije. Če se zgodi, da z izdelkom niste zadovoljni, ga lahko v roku dveh tednov vrnete. Prodajalec vam mora vrniti kupnino tudi, če je izdelek ponujal na black friday, akcija pa je bila še tako mamljiva in ugodna. Zanimivo – če izdelek kupite v fizični trgovini, ga prodajalec ni dolžan vzeti nazaj.
  • Zamujena priložnost. Če se vam zgodi, da ste črni petek in nore popuste zamudili, imate še vedno na voljo cyber monday, to je ponedeljek po črnem petku, ko trgovci prav tako nudijo številne popuste. Da ne govorimo o tradicionalnih decembrskih znižanjih, ki pogosto veljajo tudi za nakupe prek spleta.

Nakupovanje prek spleta je dandanes res že nuja – tudi, če odmislimo epidemijo in vse, kar je z njo povezano. Tovrstni nasveti vam lahko pridejo prav vsak dan v letu, ne le na priljubljeni black friday. Akcija je namreč tisto, kar trgovci naredijo kar pogosto, je pa res, da so cene na črni petek za določene artikle še posebno nizke. Ko se torej lotite spletnega nakupovanja, naj bo to nakupovanje zlasti varno, vi pa le pazite, da boste kupovali preudarno in s trezno glavo, saj vas množica napisanih obljub kaj hitro lahko zavede. Black friday Slovenija je prav poseben dogodek, ki je svojo veljavo dobil tudi na spletu, zato je zagotovo prav, da se podučimo tudi o nakupovanju na daljavo. To je namreč naša prihodnost.

Sorodni prispevki