Black Friday 2021 – Izkoristite vse prednosti dneva


Zimski predpraznični čas pred nastopom veselega decembra je čas, ko mnogi že začnemo razmišljati o božičnih in drugih darilih, ki jih bomo podarili svojim najbližjim. Seveda bi radi vsakemu, ki nam je blizu, poklonili vsaj kako malenkost, na koncu pa se velikokrat izkaže, da so darila kar velik finančni zalogaj. A pred pretiranim zapravljanjem denarja nas lahko s premišljenim nakupovanjem reši black Friday 2021, dan visokih popustov, izhajajoč iz Amerike, ki je letos na koledarju 26. novembra. Na ta dan zadnja leta tudi slovenski trgovci potrošnikom ponudijo različne vrste popustov in jih s tem spodbudijo k nakupovanju. Če želite tudi vi black friday 2021 izkoristiti za nakup prazničnih daril, v nadaljevanju preberite, kaj se najbolj splača kupiti na črni petek.

black friday 2020

Najbolj iskano blago na črni petek

Trgovci in trgovske verige na črni petek znižajo cene najrazličnejšim izdelkom, med katerimi so zagotovo oblačila in obutev, izdelki s področja računalništva in elektronike, znižane so pametne naprave, gospodinjski aparati in bela tehnika, športni rekviziti in naprave za fitnes in različno orodje za delo. Seveda ne smemo pozabiti na znižane izdelke in pripomočke za osebno nego, kozmetične produkte, parfume in še bi lahko naštevali. Black friday 2021 je dan, ko bo zagotovo prav vsak našel nekaj zase ali za svoje bližnje – v nadaljevanju zato preberite, kaj kupiti in nakupu česa se raje izogniti za prihajajoči praznik nakupovanja.

Na black friday 2021 kupite: največ boste prihranili, če kupite drage videoigre, ki imajo navadno kar visoke cene. Večina trgovcev namreč njihove cene na črni petek kar občutno zniža, podobno se zgodi v spletnih trgovinah za Playstation ali Xbox. Ugodno ceno po navadi ponujajo tudi, če so igre stare le nekaj tednov ali mesecev. Podobno velja za otroške igrače, te se v prazničnem času najbolj množično prodajajo, trgovci pa njihovo prodajo še povišajo s tem, da znižajo njihove cene. Tako lahko svoje najmlajše za božič razveselite z igračko, ki so si jo že dolgo želeli,in pri tem še prihranite. Ugodno ceno na black friday 2021 imajo tudi pametne naprave, predvsem če gre za nekoliko starejše modele, ki pa niso nujno slabši od novejših. Prihranite lahko tudi 100 € ali več, zato je to vsekakor pameten nakup.

Na black friday 2021 ne kupujte: odsvetuje se kupovanje dražje elektronike, saj vas lahko navidezno visoki popusti hitro zavedejo, na koncu pa se izkaže, da cena niti ni bila tako ugodna. Bolje je, da počakate na novo leto, ko na tržišče pridejo novi modeli, in kupite starejše modele po nižjih cenah. Podobno velja za oblačila, saj se s prihodom nove kolekcije in v času razprodaj cena stari občutno zniža, s čimer lahko prihranite veliko denarja. Black friday 2021 se je prebil tudi v turistične agencije, ki ponujajo znižane cene potovanj, a te v večini niso odvisne od ponudbe na črni petek, temveč je pomembnejši kriterij čas potovanja in lokacija, zato se zna zgoditi, da so potovanja izven ponudbe na črni petek še cenejša.

Triki trgovcev, s katerimi vas bodo privabili k nakupu

Predvsem na spletu lahko opazite, da trgovci že pred dejanskim črnim petkom pripravijo ponudbo izdelkov, ki bodo na black friday 2021 na voljo po znižanih cenah. V ta namen ustvarijo posebne podstrani, kjer so zbrani znižani izdelki, jih grupirajo glede na to, kateri so primerni za ženske/moške/ otroke ipd. ter tako kupcem olajšajo izbiro daril ali iskanje določenih vrst izdelkov.
Zelo priljubljeni za black friday so kuponi ali kode s popusti, ki jih dobite bodisi po klasični bodisi po e-pošti, da vas trgovci že vnaprej opomnijo, da se bliža black friday 2021. Kupone in popuste oglašujejo na svojih spletnih straneh, družbenih omrežjih, različnih skupinah in forumih ali v tiskanih oglasnih katalogih. To je tudi za vas odlična priložnost, da si že vnaprej ogledate ponujene izdelke ter doma premislite, kaj bi resnično želeli kupiti, isti izdelek primerjate pri različnih ponudnikih in tako maksimalno prihranite. Trgovci za black friday 2021 veliko časa in denarja porabijo za promocijo svojih produktov, zato je priporočljivo, da njihovo aktivnost spremljate, seveda z določeno mero previdnosti, in tako najdete najboljše ponudbe, ki vas bodo privedle do želenih izdelkov.

Veliko trgovcev svoje popuste ponudi že v dneh pred črnim petkom, popuste raztegnejo čez cel vikend in še na t. i. cyber monday oz. spletni ponedeljek in dajo potrošnikom vsako leto več časa za to, da opravijo nakupe svojih najljubših izdelkov. Seveda velja, da so najboljše ponudbe razprodane že zgodaj, morda celo kmalu po polnoči na black friday 2021, zato se na razprodaje tudi vi pripravite dovolj hitro in nakupe stvari, ki jih resnično želite oz. potrebujete, opravite v zgodnjih jutranjih urah. S tem se boste izognili preobremenjenosti spletnih trgovin ali pretirani gneči v nakupovalnih središčih.

Priljubljen trik trgovcev, ki želijo ljudi privabiti k nakupu, je tudi ta, da jim v primeru nakupa podarijo darilo ali majhno pozornost ter tako vplivajo na njihovo odločanje o nakupu še pred samim nakupom. Bodite pozorni na najboljše ponudbe, ki bodo na voljo za black Friday 2021 in tako boste po koncu dneva tudi vi zadovoljni z izplenom črnega petka, da boste komaj čakali na naslednjega.

Sorodni prispevki